Виховуємо патріотів.
Із метою підвищення ефективності, якості роботи методичних комісій,
поширення кращого педагогічного досвіду, впровадження інноваційних проектів в ПТУ№11 м.Нововолинська розпочалося проведення тижнів професій. Так з 23 по 27 листопада проходив «Тиждень професій кухар, кондитер», метою якого було формування в учнів громадянської позиції; вивчення та популяризації історії українського козацтва, збереження і пропаганди історико-культурної спадщини українського народу; поліпшення військово-патріотичного виховання молоді, формування готовності до захисту Вітчизни.
Згідно плану роботи тижня в перший день майстер в/н Монець В.І. та викладач спец предметів Гончарова С.Г. провели презентацію старовинних українських рецептів хліба та хлібобулочних виробів волинського регіону, а також ознайомили учнів із значенням хліба у звичаях та обрядах українського народу. Наголосили на користі вживання хліба на заквасках (старовинні рецепти), та дбайливому ставленні до нього.
![Описание: C:\Users\3\Desktop\монець\DSC03566.JPG](/1/2.png)
Наступним кроком був майстер-клас з приготування українських вареників з різноманітними старовинними начинками. Під час цього заходу учні ознайомились з багатою на національні традиції кухнею українців, окрасою недільного та святкового столу яких були вареники. Майстер в/н Гринюк Л.З. представила презентацію пам’ятників вареників, які є на території України та за її межами. Учні читали вірші та співали пісні присвячені цьому шедевру української кухні.
Традиційними в училищі є ярмарки, на яких учні представляють кулінарні вироби. Такий «Веселий ярмарок» пройшов під керівництвом майстра в/н Новосад С.О. в рамках Тижня, метою якого було поглибити знання учнів про звичаї і традиції українського народу, популяризувати національні страви, виховувати почуття патріотизму, активної громадянської позиції.
Продовжився тиждень віртуальною екскурсією у Запорізьку Січ, яку провели викладач спец предметів Остяк С.В. та майстер в/н Загороднова Л.А. Під час цього заходу, метою якого було пробудження в учнів патріотизму, любові до рідної землі, розвиток найкращих духовних цінностей, популяризація народно-родинних традицій українців, учні ознайомились з історією козацтва, їх побутом та секретами кухні. Активне залучення учнів до конкурсів, сприяло вивченню історії і культури свого народу та формувало навики приготування традиційної страви козаків-куліша.
![Описание: C:\Users\3\Desktop\фото тижня\IMG_4329.jpg](/1/6.png)
27 листопада педагогічні працівники провели круглий стіл, де підвели підсумки тижня, ділилися враженнями та окреслили плани на майбутнє.
![Описание: IMG_2627](/1/8.png) |