П`ятниця, 26.04.2024, 01:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №11 м. Нововолинська

Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 201
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 20 » Найважливіші події 2016 року
15:40
Найважливіші події 2016 року

Важливу частину навчально-виховного процесу в училищі відіграє учнівський парламент. Саме за його сприяння відбуваються важливі позаурочні заходи як в навчальному закладі, так і в місті.

Доброю традицією стало привітати одиноких стареньких та немічних бабусь до Міжнародного дня людей похилого віку, які проживають у будинку престарілих «ВІФЕЗДА». Учні і педагоги частують мешканців закладу різними смаколиками, радують цікавою концертною програмою, бажають довгих років життя і благополуччя;  висловлюють слова вдячності керівництву і персоналу.

Не залишають учні без догляду і територію училища, підтримуючи у чистоті і порядку клумби, газони, прохідні доріжки.  

Активно працюють в училищі трудові загони, які на добровільних засадах здійснюють ремонтні роботи в навчальних класах та кімнатах гуртожитку, зварюють зіпсовані меблі. Набувають популярності жіночі та чоловічі стрижки, які виконують учні під професійним наглядом майстра. Підтримують чистоту у бібліотеці, підклеюють книжки, доглядають книгосховище.

Не можуть обійти вимоги сьогодення сучасну молодь. Учні активно працюють над створенням навчальних проектів на різну тематику, зокрема «Організація змістовного дозвілля», «Попередження підліткової злочинності».

Пропаганда здорового способу життя – один з основних напрямків виховної роботи. Молодь залучається до позаурочних заходів, спортивних змагань та конкурсів. 

Невід'ємною складовою освітнього процесу є співпраця навчального закладу з органами місцевого самоврядування. Щороку в рамках проведення місячника правових знань організовуються профілактичні зустрічі з працівниками правоохоронних органів, лікарні, служби у справах дітей, в ході яких роз'яснюються негативні наслідки вживання алкоголю і психотропних речовин, протиправної поведінки, венеричних захворювань тощо. 

Учнівська молодь не тільки приймає участь у позаурочних заходах, але й навчається. В училищі працює «школа лідера», де підлітки мають змогу ближче познайомитися, засвоїти норми і правила поведінки в процесі проведення тренінгових занять, таких як «Конструктивні шляхи вирішення конфліктів», «Боремося з шкідливими звичками», «Змістовно проводимо вільний час». 

Підлітки вміють організувати своє дозвілля. Популярною на сьогоднішній день є українська вишивка. Це знайшло своє відображення у функціонуванні при училищі гуртка «Умілі руки», де вихованці опановують майстерність національного ремесла, вміло вишивають картини, сорочки, рушники. Вироби учнів знаходять своє визнання у різноманітних виставках і конкурсах.

Налагоджена взаємодія з Нововолинською центральною міською бібліотекою, яку учні відвідують для ознайомлення з новинками періодичної преси, знайомства з письменниками і цікавими людьми. Підлітки  стають учасниками відкритих заходів, зокрема, присвячених пам'яті Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», поетичні посиденьки «Лесин край».

Молодь не витрачає вільного часу даремно, організовуючи конкурси, вистави на патріотичну тематику. Представники учнівського парламенту уважно підбирають костюми до кожного свята, неперевершено вживаються в ролі. Було проведено свято «Прийди, весно красна», «Андріївські вечорниці». Особливої уваги заслуговують діти з особливими потребами, які систематично залучаються до відвідування цікавих місць Нововолинська.

Підлітки, які навчаються в училищі підтримують здоровий спосіб життя, тому щороку долучаються до міської акції, присвяченої Міжнародному дню боротьби зі СНІДом. Учні із плакатами проходять центральною вулицею міста з лампадками в руках, віддаючи свою шану тим, хто загинув від даної хвороби і тим, хто, живучи, страждає на цю недугу. Небайдужими залишаються підлітки до проведення акції «Серце до серця», спрямовану на придбання медичного обладнання, препаратів для дітей з важкими хворобами.

Ми з радістю зустрічаємо гостей, які з власної ініціативи проводять тренінги, інші культурні позаурочні заходи з проблемною категорією учнів (лекторій «Профілактика злочинності», тренінг «Шкідливим звичкам – ні!!!») тощо. 

За свою працю активні члени учнівського самоврядування отримують винагороди. Приємно приймати слова вдячності та подяки від народного депутата Ігоря Гузя та інших відомих людей.

Переглядів: 879 | Додав: ptu | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031