П`ятниця, 29.03.2024, 15:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №11 м. Нововолинська

Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 201
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 27 » Тиждень професії
12:14
Тиждень професії

Тиждень професії

Ринок кадрів не стоїть на місці. На зміну одним спеціальностям приходять інші, більш сучасні та пристосовані до останніх новинок технічного прогресу. Деякі спеціальності взагалі залишаються у минулому. Але є професії, котрі з часом не тільки не втрачають своєї актуальності, а й здобувають все більший попит. До таких можна віднести професії кухар, кондитер, формувальник ковбасних виробів, які опановує молодь у професійно-технічному училищі №11 м. Нововолинська.

Із метою розвитку творчої особистості учнів, формування в учнів інтересу до обраної професії, стимулювання до роздумів, активного пошуку, дослідження, самостійного опрацювання додаткових інформаційних джерел в  з 12 по 16 травня в училищі пройшов тиждень цих професій.

 

Тиждень розпочався  віртуальною екскурсією на сучасні підприємства м’ясопереробної промисловості України, яку, використовуючи проектні технології, провела майстер виробничого навчання Колесник Л.Т. Під час цього заходу учні ознайомились з сучасним обладнанням, виробництвом виготовлення ковбасних виробів і мали змогу порівняти їх з роботою, яку виконують під час виробничого навчання та практики. Продовженням тижня був позаурочний захід з професійною спрямованістю

««Неандертальці» на м’ясокомбінаті», проведений майстром в/н Воскобойник А.В. Учні через інтерактивні форми проведення заходу поглибили знання про асортимент ковбасних виробів.

З видатними кухарями України та переможцями всеукраїнських конкурсів, досягнення яких у професії допомогло їм дістати визнання, ознайомила  присутніх майстер в/н Новосад С.О. Учні на прикладах усвідомили можливість професійного росту кожної молодої людини, яка прикладатиме зусилля в опануванні професією.

Майстер виробничого навчання Гринюк Л.З. презентувала інформацію про шкідливу та корисну їжу. Учні одержали цінні знання про доцільність використання харчових добавок, та ознайомила з природними їм замінниками.

Цікаво був проведений «референдум» «Зроби свій вибір: чай чи кава» майстром в/н Монець В.І., в процесі якого учні поглибили знання про гарячі напої, їх цінність для організму людини, а також зробили вибір на користь одного з них.

   

Завершився тиждень «смачною» виставкою-продажем кондитерських виробів, яку приготували учні груп К-3, К-4, а майстри цих груп Кришталь Л.А. та Загороднова Л.А. підготували презентацію про інноваційні кондитерський інвентар та декор.

Педагогічні працівники навчального закладу, зібравшись на брейк-каву, підвели підсумки роботи. Члени методичної комісії з професій обговорили різноманітні питання, провели опитування про ефективність використання інноваційних педагогічних технологій у позаурочній роботі з професійним спрямуванням та визначили пріоритетні завдання як для учнів, так і для педагогів, які сподіваються, що майбутні кухарі та формувальники ковбасних виробів і надалі будуть вдосконалювати свою професійну майстерність, а висококваліфіковані педагоги – передавати свої знання учням.




 

                                                                                                    Методист училища Магдисюк Е.Л.


 

Переглядів: 1453 | Додав: ptu | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031