Четвер, 28.03.2024, 21:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №11 м. Нововолинська

Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 201
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 8 » ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
11:53
ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Складність полягає
                                                                             не  у сприйнятті нових  ідей,
                                                                             а  у відмові від старих уявлень.

                                                                                                             Джон М. Кейнс

Сучасне інформаційне суспільство характеризується як суспільство, в якому широко використовуються інформаційно-комунікаційні технології. В освітніх закладах України на сьогодні розроблена і успішно втілюється «Програма інформатизації та комп'ютеризації навчального процесу».

У зв’язку з цим, метою професійної діяльності педагогів нашого навчального закладу стало створення технічних, педагогічних та організаційних умов формування єдиного інформаційного середовища ПТУ№11 м.Нововолинська, використовуючи в якості інструментарію хмарні технології  та формування мотиваційних потреб використання цього середовища усіма учасниками освітнього процесу.

Поряд з тим, з метою покращення процесу обміну даними між Навчально-методичним центром та ПТНЗ Волинської області методистами НМЦ ПТО розроблено та створено «хмарне середовище» обміну даними – «ПТНЗ Волині».

Згідно плану методичної роботи на поточний навчальний рік, в  рамках педагогічних читань, було проведено практичний семінар на тему: «Хмарні технології як засіб формування інноваційного освітнього середовища». 

 

Під час проведення семінару учасники ознайомились з сучасним засобом стимулювання самоосвіти, самовдосконалення учнів та медпрацівників – хмарними технологіями.

 

 

Для  подальшої самостійної роботи над хмарними технологіями, під керівництвом викладача інформатики Житнецького О.Ю., учасники практичного семінару створили опорний конспект «Основи роботи з хмарними технологіями».

 

На заключному етапі педчитання, для закріплення та відпрацювання навичок, було проведено практичне заняття по створенню акаунта gmail, та спільна онлайнова робота із документами.

 

 

Відкритий для всіх методичний інформаційний простір, зорієнтований на інтереси педпрацівників, є середовищем, у якому кожен педагог може створити і накопичувати інформацію та знання, мати до них вільний доступ, користуватись та обмінюватись ними, щоб мати можливість сповна реалізувати свій творчий потенціал, сприяючи суспільному та особистому розвитку та підвищуючи якість освітніх послуг. Володіння та використання хмарних технологій у роботі педагогів дозволить урізноманітнити навчальний процес, зробити його ефективнішим, більш сучасним та позитивно вплине на мотивацію навчальної діяльності учнів.

Категорія: Методична робота | Переглядів: 724 | Додав: ptu | Рейтинг: 1.0/1
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728